28 Ocak 2012 Cumartesi

Kahvaltının Melekleri...


Kuru domates- Fesleğen- Zeytin Aşkı :)


Yazılarımın arasına giren bu en uzun aranın son olmasını umut ediyorum ve geliyorum anlatacaklarıma :).

Küçüklüğümden beri en sevdiğim öğün kahvaltıdır. Bir şeyler yapmak, sofrayı kurmak çok hoşuma gider kahvaltı adına. Uzun oturulanı makbuldür benim için, bol sohbetli - hoş sohbetli olanı. Bu bir de insanın kız kardeşleriyle olursa tabi daha da zevkli hale geliyor.

Çok sevdiğim ve hiçbir şeye değişmeyeceğim bir erkek kardeşim var. Küçükken bir kız kardeşi o kadar çok istemişim ki benim çok güzel kız kardeşlerim oldu. Bir anda, benim yaşlarımda :). Yedi kız birlikte büyüdük. Her şeyin aynı kanı taşımakla bitmediğini kanıtlayan melekler onlar :). Alfabetik sırayla: Belde, Hilal, Seda, Seher, Şeyma ve Zeynep :).

İşte onlardan üçü ile geçirdiğim bir kahvaltı için yaptığım ekmekleri paylaşmak istiyorum sizlerle. %100 sevgiyle yapılan ekmekler.

Birisi, çok sevdiğim fesleğen- kuru domates- zeytin üçlüsünü kullanarak yaptığım İtalyan ekmeği (focaccia). Diğeri ise okulda öğrenmiş olduğum bir örgü ekmek tipi olan, Musevi kültürüne ait üstü bol haşhaşlı Chala ekmeği. İlki peynir türevleriyle, ikincisi ise bal, reçel veya ekmeğe sürülebilir her tür çikolatalı kremle yakışmakta.

Yarın günlerden Pazar. Çok güzel bir kahvaltı keyfi sizi bekliyor olabilir. Mutfağı seviyorsanız, fırına gitmek yerine sıcacık ekmekler yapabilirsiniz :).

E o zaman şimdiden iyi Pazarlar :)...


Chala Ekmeği


Şeker Paketli Şeker Gibi Ekmekler :) 

4 yorum:

istanbuldanlondraya dedi ki...

Leziz gözüküyorlar, sen bize Pazar kahvaltısına gelsene, elin boş gelmezsin ama di mi :))

zeynep eroglu dedi ki...

Özselim ellerine, emeğine sağlık tadı hala damağımda. Almanya'nın ekmeği güzeldir derler; ama bu lezzeti hiç bi ekmekte bulamadım! Bi de şu kuru domatesli zeytinli olan vardı, onun fotoğrafları yok mu? Baktıkça tadını tekrar damağımda hissetmeye çalışayım :)

zeynep eroglu dedi ki...

Heh favorim zeytinli-kuru domatesli de yukarıdaymış. Ohhh kokusu burnuma geldi bile :)

hilal dedi ki...

En büyük kavgadır ekmek kavgası,en büyük gururdur eve ekmek getirmek. Elin ekmek tutunca büyürsün birden. Emeksiz yoğrulmaz ekmeğin hamuru.Paylaşmazsan eksik kalır ekmeğin tadı. Ekmeğini benimle paylaştın kız kardeşim, ellerine sağlık:)