26 Aralık 2011 Pazartesi

Oyun Hamurundan Şeker Hamuruna...



Şeker hamuruna merak sardıktan bir süre sonra Denizli’ye gitmem gerekmişti. O sırada da benim minik kuzenim Bartu’nun doğum günü kutlanacaktı. Kendimi tabi ki bir oyuncakçıya attım ve ne alsam diye düşünüp durdum bir süre. Sonra çocukluğumdan beri çok sevdiğim yap-bozda karar kıldım. Küçükken kardeşimle yarışa girer en fazla parçayı koymak için kıyasıya mücadele ederdik. Anlaşılan o yarışmalar daha çok beni bağlamış kendine, çünkü ne zaman bir puzzle alsam 13-14 saat kalkamıyorum başından ve o 1000 parçayı bir kerede bitirmeye çalışmam herkes tarafından hem şaşkınlıkla karşılanıyor hem de takdir görüyor. Bartu’nun da bu konuda bana benzemesini istedim sanırım ve başardım da. Eline aldı yap-bozu ve sadece o gün 7 kez yaptık ve bozduk :). Dünyalar benim oldu çünkü çok çabuk ilgi gösteren ve herkese hemen yakınlaşan bir çocuk değil Bartu. Bu nedenle de onun dünyasına girebilmek beni fazlasıyla mutlu etti..

Gelelim asıl konuya... İşte ben o alışverişin sonunda kendimi 8 kutu oyun hamuru almış halde buldum. Yanımda şeker hamuru götürememiştim çünkü. Benim çocukluğumda bu kadar renk alternatifi yoktu, buna eminim. Aldıklarımın içinde, uçuk sarı olanı çok hoşuma gitmişti. Bartu’nun doğumu sırasında da kurabiye yapmamış olduğum için ona ithafen bir şeyler yapmak istedim ve bugün sizlerle paylaşacaklarım çıktı ortaya. Tabi sadece erkek çocukları için değil, kız çocukları için de bir şeyler yaptım.

İlerleyen günlerde henüz 1 ayı dolmamış Masal bebeğe özel yaptığım kurabiyeleri paylaşacağımı şimdiden söylemek istiyorum :).

Tatlı akşamlar...








- Teknik bir hatadan dolayı B'lerim ters döndüler. Onlar için özür diliyorum :)...

1 yorum:

Bartu'nun Annesi dedi ki...

teşekkürler özsu ablası seni çok seviyoruz..