21 Aralık 2011 Çarşamba

Merhaba...


Kurabiye...


Bu sözcüğü duyup da yüzünde tebessüm oluşmayan insan var mıdır, bilmiyorum.


Onları bilmem ama ben ve benim gibiler için bir mutluluk, bir yaşamaya şükrediş vesilesidir kurabiyeler. Zira bence kurabiye, anne demektir...


Kurabiye kelimesini duyduğum an bir sahne beliriyor aklımda ki tarif ettiğimde eminim siz de böyle bir ruh haline gireceksiniz. Kurabiye dendiğinde çocukluğuma dönerim hemen. Annemin, içine şüphesiz sevgisini katarak hazırladığı kurabiyeleri gülen gözleriyle bize sunduğu o an canlanır zihnimde. Parmaklarımı yanına meze katarak yediğim o kurabiyeler çocukluğumdan geriye kalan en güzel hatıralardandı.


Tabii bir de hepimizin çocukluğunda mutlaka uğradığı bir sokak vardı: Susam Sokağı. Ben çocukluğumda hiç çıkmazdım Susam Sokağı’ndan. Kurabiye Canavarı, o meşhur şekliyle kurabiyelerini yerken ben de ona katılır, annemin yaptığı o leziz kurabiyeleri aynı şekilde mideye indirirdim. Ve şuna da çok emindim; Kurabiye Canavarı annemin kurabiyelerini yeme şansına sahip olsaydı, şüphesiz çok daha kurabiyesever bir canavar olurdu :).


Mutfak denilen o sihirli dünyaya ilk adım atışım çocukluk yıllarıma denk düşer. İlk yemek yaptığım günü hayatımın en güzel günlerinden biri sayarım mesela. İlk zamanlarda beni mutfağa sokmayan anneme o zamanlar çok sinirlenir, üst komşumuz ve aile dostumuz Banu Abla’ya kaçar, “kek mi yapsak acaba?” diye sevimli bir giriş yapardım. O da beni hiç kırmazdı sağ olsun.


Ve ben halen daha çıkamadım o sihirli dünyadan desem, inanır mısınız? İnanın, inanın. Sihrimi çevremdekilere yaymak ve onları şaşırtıp, "çok güzel" dediklerini duymak oldu hayatımı özetleyen sahne. Bu anlamda çok daha iyi ürünler sunmak için profesyonel eğitim aldım, ama en başından beri ne yaptıysam amatör ruhla ve zevkle yaptım, yapmaya da devam edeceğim. Mutfağın öyle sanıldığı kadar rutin,stresli ve karamsar bir yer olmadığını insanlara deneterek anlatmak bana her şeyden daha çok keyif verdi ve vermeye devam ediyor.


Bu doğrultuda neler yaptığımı sadece çevremdekilere değil de, internet vasıtasıyla herkese göstermek istedim. Benim mutfağımdan, benim sihirli dünyamdan çıkanları herkes görsün dedim ve nihayetinde bu günceyi açtım.


Umarım,


Siz de şaşırıp, "çok güzel" dersiniz. İşte o zaman "en güzel" ben olurum.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

sen yaparsan "çok güzel" olur.herşey gönlünce olsun...D.C.G.

Bartu'nun Annesi dedi ki...

Hayırlı olsun ...

meloş dedi ki...

Sen Sen Sennnnn elinin lezzetini bildiğim için hiç şüphem yokki bu kurabiyelerinde harkuladedir, umarım herşey istediğin gibi olur tatlım.....Benim siparişimi şimdiden veriyim 03/03/2012 Onur efe nin doğum gününe istiyorumm :)

istanbuldanlondraya dedi ki...

Herşeyi daha lezzetli kılan ellerin hayatın sana hediyesi..Onlar senin sihirli, lezzetli değneklerin.. Kalbinin güzelliği yansıyor yaptığın herşeye, ince zevkin daha da iştah açıcı kılıyor en sıradan malzemeyi bile.. Yüzün hep aydınlık,yolun hep apaçık olsun..Gizem

Adsız dedi ki...

Tebrik edıyorum canım:)duydum kı tatlı lezzetler dagıtıyomussun :)umarım hersey ıstedığın gıbı olur ve basarının oykusunu anlatmayada baslarsın .Bayıldım ben bu kurabıyelere .SElin ben hanı şu seymanın arkadası:)